Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tredje EM-guldet i bowling bärgat i Bryssel

De svenska bowlingdamerna tog tredje EM-guldet när de vann finalen mot Finland i treamanna. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Tredje EM-guldet i bowling i Bryssel kom i tremannaspelet.
Ida Andersson, Isabelle Hultin och Nina Flack besegrade Finland i finalen med 638–629.
Därmed har svenskorna redan tagit åtta medaljer i mästerskapet: tre guld, två silver och tre brons. Eftersom det återstår tre distanser lär det bli ett nytt medaljrekord.
I klassikermötet med Finland var det oerhört jämnt hela matchen. När de båda lagens sista spelare klev upp på banan i sista rutan ledde Sverige med åtta poäng. När Finlands Sanna Pasanen inte lyckades slå strike räckte det med spärr för Nina Flack. Hon hade lämnat två käglor i sitt förstaslag och när hon spärrade var det svenska guldet klart.
"Det var mycket vilja på slutet, i en final vill man alltid vinna", säger Nina Flack i ett pressmeddelande.
Hon har blivit en specialist på att vinna mästerskapsfinaler. Detta var hennes åttonde EM-guld genom åren, det första tog hon för tio år sedan och sedan dess har hon vunnit alla finaler som hon kvalificerat sig för.
Gå till toppen