Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ung värvning får tung roll i mästarlaget

Engelholm fortsätter sitt lagbygge och med en ny passare är en av de viktigaste pusselbitarna på plats.

Vilma Andersson har bestämt sig: Det blir spel i mästarklubben Engelholm.
För några veckor sedan avslöjade vi att Vilma Andersson var det hetaste namnet i Engelholms jakt på en ny passare. Nu är kontraktet klart och när sommarens landslagssäsong är över ansluter den 18-åriga spelfördelaren till EVS.
– Jag vet att många klubbar ryckte i Vilma, så vi är naturligtvis jätteglada över att hon valde oss. Vi tror väldigt mycket på henne och tanken är att Vilma ska ta över som förstepassare, kommenterar sportchefen Fredrik Tågsjö.
Vilma Andersson är fostrad i Göteborgsklubben Tuve, hon har skrivit ett tvåårigt avtal med EVS och enligt Fredrik Tågsjö är 18-åringen (Vilma fyller 19 först den 4 december) Sveriges största passartalang på ganska länge:
– Vilma har det mesta. Hon är lång, hon har ett bra block och en bra grundteknik. Så här finns en stor potential att bli riktigt, riktigt bra.
Trots sin ringa ålder har Vilma Andersson dessutom redan skaffat sig en hel del rutin, både tack vare några års elitseriespel med RIG Falköping, men också tack vare två säsonger med A-landslaget. Därför bangar inte EVS-ledningen, när den känner sig beredd att lasta över ett stort ansvar på sitt senaste nyförvärv.
– Det är klart att Vilma måste kliva upp ett steg till. Men vi har sett många tjejer som lyfter sig bara genom att komma till EVS och med hjälp från vår tränare; Patrick Aparicio, är jag säker på att det här blir bra, säger Fredrik Tågsjö.
Det återstår fortfarande en del detaljer, men Tågsjö räknar med att årets andrepassare Sofia Erlandsson fortsätter. Men samtidigt lutar det åt att EVS inleder säsongen med bara två utländska spelare; precis som för några år sedan.
– Det är planen, just nu i alla fall. Vi vill börja med att låta våra unga tjejer få mycket speltid och under tiden ger vi Patrick Aparicio chansen att se var vi behöver ytterligare förstärkning.
Gå till toppen