Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Bilist släppte ratten – orsakade trafikolycka

Mannen släppte ratten, kom över i fel körfält och kolliderade med två andra personbilar. Nu fälls han för vårdslöshet i trafik.

Händelsen inträffade på Luggudevägen i Svalöv i början av maj. En man i 70-årsåldern fick syn på en bekant medan han körde sin bil. Han höjde ena handen för att vinka och släppte då ratten helt, varpå han tappade kontrollen över fordonet.
Han kom över i fel körfält och krockade med en annan personbil, som i sin tur slungades in i en tredje personbil som stod parkerad. En kvinna satt i den stillastående bilen och i den andra färdades ett par med sin treåriga dotter.
Ingen av de inblandade fick dock några allvarliga skador av olyckan, men en av dem fick föras till sjukhus med ambulans på grund av smärta i nacken.
Mannen i 70-årsåldern erkände händelseförloppet för polisen direkt på platsen. Han döms nu för vårdslöshet i trafik och ska betala dagsböter på 10 000 kronor.
Gå till toppen