Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Det går segt i Örkelljungas jakt på tränare

Frågan är fortfarande öppen: Vem ska träna Örkelljunga nästa säsong?

Örkelljunga jobbar vidare med sin tränarfråga, men många alternativ kan strykas.
Örkelljunga står fortfarande utan ny tränare efter Jonas Svantesson och det enda som händer är egentligen att fler alternativ försvinner. Nu meddelar till exempel Hylte/Halmstad att Dick Runesson ska träna deras damlag och att Per-Erik Dalqvist ska stanna i klubben.
– Sedan tidigare har ju P-A Sääf bestämt sig för Falkenberg och Patrick Aparicio för Engelholm. Så det börjar sina, konstaterar ÖVK:s sportchef Robin Andersson. Men vi jobbar vidare och känslan är fortfarande bra.
Robin Andersson inser förstås att tiden börjar rinna i väg och han erkänner att "alla" – inte minst aktuella spelare – väntar på ett besked.
– Vi vill ju inte heller stå i slutet av juli, med den här frågan olöst. Så vi jobbar så hårt vi kan och jag hoppas att vi ska ha en ny tränare på plats så snart som möjligt.
Det har spekulerats i att Örkelljunga skulle satsa på en spelande tränare, men det är en lösning som Robin Andersson avfärdar.
– Jag förstås dem som löser det så, men det har vi valt bort. Vi vill ha in en kraft som kan satsa allt på att utveckla våra spelare, helst på lite längre sikt, och då tror vi inte på ett koncept med en spelande tränare.
Många tänkbara namn har alltså kunnat strykas på Örkelljungas lista över framtida tränare, men Tony Westman har inte gjort klart med någon ny klubb.
– Tony finns kvar, men det finns fler, kommenterar Robin Andersson kort.
När det gäller spelartruppen har vi tidigare berättat att passaren Emil Carlsson bestämt sig för att trappa ner. Samma besked har allroundkunnige Patrik Ödvall tagit – åtminstone tillsvidare – och även otursförföljde centern Sebastian West Helgesson ställer sig ytterst tveksam till en fortsättning.
– Sebbe har haft det tufft, men vi hoppas trots allt att vi kan få honom på andra tankar.
Gå till toppen