Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Dröm stort - börja smått

Eget klädmärke, tältuthyrning eller armband med budskap som belyser olika mentala sjukdomar. Under sommaren får Höganäs unga chansen att förverkliga sina företagsdrömmar.

Det är tredje året i rad som projektet Ungdrive genomförs i Höganäs. Tanken är att ungdomar ska få en chans att driva sitt eget företag under sommarlovet.
– Vi inspirerar dem till att drömma stort. Vi brukar säga, dröm stort börja smått, säger Staffan Taylor som är projektledare på Ungdrive.
Staffan Taylor.Bild: Jenny Leyman
Han var själv ung när han startade sitt företag, men har idag hunnit fulla 27 år. Som en flitigt bokad föreläsare, för företag som Ikea och Reebok, vet han vad entreprenörskap innebär.
– Vi vill inspirera ungdomarna till tron på att det är möjligt och att de förstår sin egen kapacitet. Och vi burkar säga att bakom varje misslyckande döljer sig en maskerad möjlighet. Därför uppmuntrar vi till misslyckande under sommaren eftersom det är så inpräntat i oss alla att misslyckande är något dåligt.
Det är totalt 40 ungdomar som medverkar i projektet som är ett samarbete mellan Båstad, Höganäs, Ängelholm, Örkelljunga, Region Skåne och Sparbanksstiftelsen Gripen.
Under ledning av Staffan Taylor, och andra unga coacher från näringslivet, får deltagarna hjälp att driva och tjäna pengar på sitt företag.
– Vi lär ut försäljning, marknadsföring, går igenom skatter och regler, och alla sätter upp egna mål och handlingsplaner, säger Staffan Taylor.
Några idéer som poppat upp är tältuthyrning, ett eget klädmärke, simlektioner och budskapsarmband som belyser olika mentala sjukdomar.
Projektet inleddes i måndags med en kick off-vecka. Ungdomarna har fått 1500 kronor som ett startkapital och ska, med hjälp av support, jobba med företaget under sommaren.
I början av augusti samlas deltagarna för en avslutande träff dit föräldrar och näringslivet är bjudna.
Gå till toppen