Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Kommunen vill köpa mark för att få ordning i Skånes Fagerhult

En nedgången och skräpig fastighet i Skånes Fagerhult kan bli en bra investering för Örkelljunga kommun, enligt kommunalrådet.

Fastigheten som kommunen visat intresse för ligger längs med vattnet i centrala Skånes Fagerhult. Det är en tomt som vid flertalet gånger anmälts som ovårdad och för störande miljöincidenter. Örkelljunga kommun ser istället en möjlighet att bygga nya bostäder på marken – samtidigt som man får bort en skönhetsfläck.
– Det handlar om att städa upp i Skånes Fagerhult. Misskötta tomter sprider sig ganska snabbt, nästan som klotter, säger kommunalrådet Carina Zachau (M).
Ärendet kring ett eventuellt köp av tomten var uppe i kommunstyrelsen nu i veckan. Där bestämde man att förvaltningen ska fortsätta utreda möjligheten att köpa fastigheten, som idag ägs av en privatperson.
Kommunen har vid några tillfällen tidigare köpt fastigheter i både Eket och Örkelljunga som varit misskötta. Där har man rivit byggnaderna och de tomter som blev resultatet är idag tomma.
I Skånes Fagerhult ser man dock potential med marken.
– Detaljplanen medger olika typer av bostäder, såväl enplans som radhus. Där finns alla möjligheter att utveckla det till något bra för Skånes Fagerhult, säger Carina Zachau.
Gå till toppen