Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Kommunens hunddagis har inte haft bygglov på över fem år

2012 gick det tidsbegränsade bygglovet ut för kommunens hunddagis. Men det missades och därför har verksamheten löpt på som vanligt utan ett nytt. Nu hoppas hunddagiset få grönt ljus för en ansökan i efterhand.

Hunddagiset ligger på Planteringen och bedrivs som daglig verksamhet i kommunens regi. 15 personer jobbar där och får på så sätt arbetsträning.
Ett hunddagis i Helsingborg har inte haft bygglov sedan oktober 2012.Bild: Erik Nylander/TT
Verksamheten bedrivs i en paviljong och har därför haft ett tidsbegränsat bygglov som beviljades 10 oktober 2007, och gällde fem år framåt. Men när det gick ut 10 oktober 2012 missade fastighetsförvaltningen att ansöka om ett nytt, och verksamheten har sedan dess löpt på i lokalen utan något bygglov alls.
– Det är tråkigt när det har fallerat hos kommunen internt, säger Christian Orsing (M) som är ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
Han och övriga politiker i nämnden ska under torsdagen fatta beslut huruvida de ska bevilja en bygglovsansökan i efterhand.
– Det här är ett tidsbegränsat bygglov som har funnits. Det hade varit en helt annan sak om det inte funnits något beviljat bygglov i grunden. Vi tillämpar såklart likabehandlingsprincipen och favoriserar inte våra egna verksamheter.
Det är ganska lång tid utan ett bygglov?
– Ja, onekligen.
Socialdemokraterna ser inga hinder för att släppa igenom ärendet.
– Det ska inte vara några kontroverser kring detta. Inte enligt de underlag som vi fått se i alla fall, säger Åsa Holmqvist (S) ledamot i stadsbyggnadsnämnden.
Även det blågröna styret kommer rösta för att ansökan beviljas och därmed är frågan avgjord.
– Det är en behjärtansvärd verksamhet som vi gärna vill ska få sitt bygglov snabbt så de kan fortsätta bedriva sin verksamhet, säger Christian Orsing.
Gå till toppen