Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Mollbergs nya restaurang är klar

Efter tre månaders renovering slår Mollbergs nya restaurang At Mollberg upp portarna för sina gäster. En stor förändring är barens placering, som nu vetter ut mot gatan för att skapa puls.

– Vi vill locka hit en yngre publik, och gärna över generationsgränserna, och då tänker vi att det är bra att man kan se vimlet utifrån gatan, säger Annika Birkfeldt som är hotelldirektör på Elite Hotels i Helsingborg.
Mollbergs hotelldirektör Annika Birkfeldt hoppas att baren ska bli ett vattenhål för både den yngre och äldre generationen.Bild: Britt-Mari Olsson
Det är Elite Hotels arvtagerska Caroline Chakraborty och hennes man Paolo Carfagna som ligger bakom inredningskonceptet, som skriver att de blickat ut i världen för att hitta inspiration.
– Det ska vara en internationell känsla med en modern twist. Men samtidigt är det viktigt att vi bevarar det gamla, säger Annika Birkfeldt.
Som en flört med det gamla har de ramat in gamla tidningsurklipp från Mollbergs historia och även behållit de gamla caféstolarna.
Konst med djur från världens alla hörn pryder At Mollberg.Bild: Britt-Mari Olsson
Men mycket är nytt. Väggarna är täckta med tavlor förställande exotiska djur och färgglada blommor, taket har gått från vitt till blått och inne i restaurangdelen löper nya fasta skinnsoffor.
Restaurangdelen går i brunt, blått och guld kryddat med en och annan palm.Bild: Britt-Mari Olsson
– Tidigare kunde vi få möblera om några gånger per kväll för att det skulle passa, men nu har vi en permanent lösning som ska fungera för alla situationer, säger hovmästaren Mattias Larsson som upplever att lokalen nu är mer ombonad och har bättre akustik.
Under torsdagskvällen är det dags för nypremiär.
Gå till toppen