Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Polisutredning mot Göteborgs fotbollsförbund

Ekobrottsmyndigheten utreder Göteborgs fotbollsförbund för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Ekobrottsmyndigheten utreder Göteborgs fotbollsförbund för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott i samband med samordningen av flyktingsmottagandet hösten 2015, då flera klubbar ställde upp med lokaler och ersattes för detta. Det skriver Göteborgs-Posten.
I början av juni gjordes ett tillslag mot förbundet och tre klubbar men nu meddelar ekobrottsmyndigheten att klubbarna inte är misstänkta för något brott.
Myndigheten beslagtog Göteborgs fotbollsförbunds bokföring vid tillslaget men har inte meddelat organisationen några detaljer om vad utredningen handlar om.
– Det är ju lite märkligt för det är klart att man blir lite arg, upprörd, kanske inte orolig, men ändå. Det är klart som sjutton att det är jätteotrevligt, säger förbundsordföranden Bert Andersson till GP.
Gå till toppen