Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skatteverket utfärdar bank-id-varning

Logga aldrig in på Skatteverket med bank-id via ett annat företag, varnar myndigheten. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Skatteverket har upptäckt privata företag som uppmanar kunder att med bank-id logga in på Skatteverket via sina egna webbplatser. Nu varnar myndigheten för all typ av andrahandsinloggning med bank-id.
Enligt myndigheten har kunder uppmanats att via externa webbplatser legitimera sig mot Skatteverket via bank-id – en tjänst som Skatteverket inte tillhandahåller, och som gör all den egna, personliga informationen hos myndigheten tillgänglig för det företag man släppt in.
– Det är en privat underleverantör som har levererat den här tjänsten. Vi har kännedom om ett företag som använt tjänsten och sedan stängt ned den, i övrigt vet vi inte vilka som använt den. Vi håller på att utreda det i nuläget, säger Skatteverkets säkerhetschef Pär Rylander till TT.
De inloggningsförsök med bank-id som görs via andra företag kommer att blockeras, och användaren möts av ett felmeddelande.
– Logga aldrig in mot Skatteverket på något annat sätt än personligen med e-legitimation via Skatteverket.se, säger Rylander.
Rättelse: Skatteverket känner till leverantören bakom tjänsten, och ett företag som använt tjänsten men som sedan stängt ned den.
Gå till toppen