Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succéspelarens vändning – förlänger med OV

David Florander öste in mål innan en skada förstörde säsongen. Trots locktoner från andra klubbar väljer han att stanna i OV.
– Jag vill vara med på resan tillbaka, säger han.

David Florander förlänger sitt avtal med OV Helsingborg.Bild: Bildbyrån
OV Helsingborg har gjort klart med ytterligare en viktig kontraktsförlängning inför nästa säsong i allsvenskan. Direkt efter degraderingen valde David Florander att utnyttja en klausul och bryta sitt avtal, men nu har högernian i stället skrivit på ett nytt avtal med OV.
– När vi åkte ur hade jag tre dagar på mig att säga upp avtalet, så det gjorde jag för att få tid att tänka lite. OV har från början varit förstående för det och har verkligen visat att de vill ha kvar mig, säger David Florander.
Har klubbar från handbollsligan velat värva dig?
– Det var ett tre-fyra stycken från nedre halvan i ligan och ett par från allsvenskan. Men det var ingenting jag tyckte var bättre som helhet än Helsingborg.
Inför förra säsongen anslöt David Florander till OV från Solnaklubben Ricoh. Hans första tid i handbollsligan i Helsingborg blev minst sagt lyckad, då han hamnade högt upp i statistiken för gjorda mål.
Vid juluppehållet ådrog David Florander en handskada som förstörde andra halvan av säsongen.
– Det blev inte som jag eller laget tänkt mig. Det känns helt rätt att stanna, förhoppningsvis blir vi ett topplag i allsvenskan. Jag hoppas att det blir drag kring OV i vinter.
David Florander är en i raden av nyckelspelare som valt att stanna i OV trots degraderingen. I den kategorin återfinns bland andra Mathias Meltzer, Oskar Hansson, Linus Nileskog, Oskar Cosmo, Linus Nilsson och Jonathan Wilthorn.
OV:s sportchef Filip Karlsson är givetvis nöjd över lagbygget.
– Vi har lyckats forma en grupp som trivs ihop. Vi fortsätter med satsningen vi hade förra året och att så många väljer att stanna är ett kvitto på att vi gör något rätt, säger Filip Karlsson.
– Att David blir kvar är jätteroligt. Vi vill studsa tillbaka direkt och då kommer han att bli jätteviktigt med sina meriter och sin målfarlighet.
Gå till toppen