Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

30 knarkköpare identifierade efter Drottninghögsrazzia

Ett 30-tal narkotikaköpare har förhörts av polisen efter den stora razzian på Drottninghög för snart två månader sedan.

Männen greps i samband med en razzia på Drottninghög i april.Bild: Sven-Erik Svensson
De elva unga män som greps i samband med razzian och samtliga misstänks för grovt narkotikabrott är fortsatt häktade. I nästa vecka kommer alla att begäras omhäktade än en gång.
Polis och åklagare är alltjämt förtegna med detaljer om utredningen som växer för varje dag. Förutom de elva häktade finns ytterligare ett 30-tal misstänkta i form av kunder till de elva som misstänks ha sålt narkotika på Drottninghög i stor skala under hösten och vintern.
– Det handlar om köpare av främst kokain och cannabis i form av hasch och marijuana, säger kammaråklagare Cathrine Bengtsson. Hon spår att antalet köpare "mycket väl" kan komma att överstiga 100 när polisen är klar med sin utredning.
Köparna kommer företrädesvis från Helsingborg med omnejd.
I veckan har dessutom ung man som misstänks för medhjälp till narkotikabrott förhörts av polisen. Efter förhöret släpptes han.
Några nya brottsmisstankar mot de elva häktade har inte tillkommit. En av dem misstänks även för sprängningen vid Helsingborgs polishus i höstas. Misstankarna i den delen är fortfarande svaga.
Kammaråklagare Cathrine Bengtsson kan inte överblicka när det kan bli dags för rättegång.
– Det är en fråga som kan få sitt svar först efter sommaren, säger hon.
Gå till toppen