Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nerman jagar ny STCC-succé: "Banan passar mig bättre"

Karriärens två första STCC-race slutade med topplaceringar. Nu siktar talangen Hugo Nerman högt på Anderstorp och byter bas för sin satsning till hösten.

"Vi har reflekterat över prestationen i premiären och gjort finjusteringar på bilen", säger Hugo Nerman.Bild: Sven-Erik Svensson
I början av maj gjorde Hugo Nerman, från Rydebäck, sina första race i STCC. Han kom sjua och åtta på Ring Knutstorp, vilket var en stor framgång för debutanten.
I helgen drar STCC-cirkusen till Anderstorp och 19-åringen tänker inte sänka målsättningen då.
– Det ska bli väldigt kul – alla känner sig riktigt taggade. Vi har reflekterat över prestationen i premiären och gjort finjusteringar på bilen. Racen på Knutstorp var väldigt lärorika med allt som var nytt för mig. Med tanke på att det var min debut ska man inte ha för höga förhoppningar, men jag skötte helheten i racen bra, säger Hugo Nerman.
Vad vet du om banan på Anderstorp?
– Den är raka motsatsen jämfört med Knutstorp, där det är väldigt mycket svängar. På Anderstorp är det många raksträckor och de svängarna som finns är väldigt snabba. Jag trivs lite bättre på Anderstorp som förare. Däremot har vi lite kämpigare med bilen på raksträckorna jämfört med de andra.
Hugo Nerman har en intensiv tid bakom sig. För en vecka sedan tog han studenten och efter sommarlovet kommer talangen att byta bas för sin satsning.
– Jag har prioriterat racingen hela vägen, skillnaden blir att det blir enklare att komma iväg i veckorna under sommaren. I höst blir den flytt till Stockholm, jag ska plugga industriell ekonomi på KTH.
– Vad gäller racingen blir det ett liknande upplägg. Jag kommer att vara i Helsingborg ofta och tävlingshelgerna är utspridda i hela landet, så var man bor spelar mindre roll.
Efter första STCC-helgen leder Daniel Haglöf förarmästerskapet på 39 poäng. Robert Dahlgren är tvåa och Andreas Wernersson trea.
Hugo Nerman ligger på sjunde plats, tätt följd av två andra lokala förare: Micke Ohlsson och Tobias Brink.
Gå till toppen