Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utställning med Karl Mårtens kommer till Kvidinge

Fågelrikt på Tomarps kungsgård med start 16 juni.

Röd glada fångad i akvarell av konstnären Karl Mårtens.Bild: Pressbild
Det är fyra år sedan Karl Mårtens gästade Tomarps Kungsgård och det är också fjärde gången han har utställning där.
Motiven är fortfarande enbart fåglar men konstnären utvecklar hela tiden sin insikt i fåglarnas liv. Från stillasittande porträtt har utvecklingen gått mot alltmer rörelse.
Ett slags tema för årets utställning är rovfåglar: ”Flygande, utsträckta i störtdykningar eller lojt svävande mot en osynlig horisont. Formerna tenderar också att bli alltmer upplösta och måleriska” skriver Tomarps Margareth Anderberg.
Blå kärrhök och berguv av Karl Mårtens.Bild: Pressbild
Karl Mårtens har de senaste åren ställt ut i England, Italien och Stockholm. Han har i flera reportage berättat om sitt skapande, som ofta börjar i meditation. Sedan är det första draget med den stora kalligrafipenseln som bestämmer bilden.
Resultatet blir ett fågelporträtt där blicken direkt dras till de intensiva fågelögonen som blivit hans signum. Utställningen börjar 16 juni och hänger fram till och med 19 augusti.
I Lilla Galleriet och ute i parken pågår samtidigt Sven Perssons fina fotoutställning med bilder från hans bok ”Storkens återkomst”.
Gå till toppen