Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mycket på spel under Båstad horse show

Nästan tusen tävlingsstarter på tre dagar. Tempot är högt under årets Båstad horse show.

Ebba Klemmedsson, Fjälkestads Ridklubb, på hästen Rockefeller S gjorde en av totalt nästan tusen starter under Båstad horse show.Bild: MATHILDA AHLBERG
På tävlingssekretariatet på Båstads ridklubb är tempot högt under lördagsförmiddagen.
– Nu på förmiddagen är det ponnyklasser och det är mycket prisutdelningar som ska hinnas med. Och så är det en hel del som vill byta tävlingsklasser, säger Bibbi Buhre, projektledaren som lett arbetet med Båstad horse show.
Bibbi Buhre, till höger, och de andra arrangörerna hade mycket att hålla reda på under Båstad horse show. Här är hon i samspråk med Karin Bloemer.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det är mycket som ska falla på plats. Bara i hoppklasserna görs 700 starter. Till det kommer 250 i dressyrklasserna. 400 hästar är på plats.
– Det är något färre än i fjol. Det beror antagligen på att det är en tävling i Stockholm samma helg som också fungerar som kval till Falsterbo horse show, säger Bibbi Buhre.
Det är mycket som står på spel under tävlingarna i Båstad. Flera av tävlingsklasserna under Båstad horse show fungerar som kval till stora tävlingar som Falsterbo horse show, Sweden international horse show och SM.
Inne i ridhuset håller dressyren till. Där kvalades det bland annat till Sweden international horse show.
Clara Tholén på hästen Horshaga Pompom.Bild: MATHILDA AHLBERG
Clara Tholén, från Särö ryttarförening, och hästen Horshaga Pompon deltar i ponnyküren.
Kür är en den del av dressyren där ryttaren rider ett egenkomponerat program till musik man valt själv.
Men det går inte riktigt som planerat. Horshaga Pompon är inte riktigt på humör.
– Det gick inte så bra. Vi fick vänta ganska länge på att få komma igång med programmet och då spände han sig. Det gick bättre tidigare i dag, säger Clara Tholén.
En annan som tävlade i ponnyküren var Vanessa Palm från Torslanda. Hon gjorde det 13-åriga fuxponnyn Nonstop, som inte är så lite lik en viss Astrid Lindgren-figurs häst.
– Vi har faktiskt haft "Här kommer Pippi Långstrump" som låt när vi ridit kür, berättar hon.
Vanessa Palm och fuxen Nonstop.Bild: MATHILDA AHLBERG
Dressyren, med 250 starter, är en betydande del av Båstad horse show.Bild: MATHILDA AHLBERG
Båstad horse show pågår även under söndagen.
Gå till toppen