Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

102-årige Knut gillade vrålåket – "man blir lite sugen på att köra"

Själv körde han bil till han var 90. På söndagen fick 102-årige Knut Gedeborg och de andra boende på Nyhamnsgården chansens att åka på riktig cruising. Motorklubben The Saints bjöd på en tur i sina gamla jänkare.

102-årige Knut Gedeborg var en av de boende på Nyhamnsgården som fick chansen att åka veteranbil.Bild: MATHILDA AHLBERG
Under söndagseftermiddagen tog medlemmarna i motorklubben The Saints med de äldre på Nyhamnsgården på en åktur i sina veteranbilar.
En som tog plats var 102-årige Knut Gedeborg.
– Man blir lite sugen på att köra själv. Jag körde till jag var 90 år. Helt utan olyckor i alla år. Men sedan blev synen sämre, så jag fick sluta, säger han.
Knut Gedeborg såg framemot åkturen i en Chrysler Valiant från 1964.
– Vilken bil. Det är häftiga grejer.
– Jag tycker det är fantastiskt här på Nyhamnsgården. De ordnar så mycket saker för oss, säger han.
"Det är så roligt att de ordnar sådana här saker för oss", säger Gunnel Magnusson, som bor på Nyhamnsgården.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lotta Johansson, chef på Nyhamnsgården, hade tagit initiativet till åkturen.
– Jag tycker att det ska hända mycket på ett boende. Det ska vara lite guldkant på boendena. För mig handlar det också om att höja statusen på undersköterskornas yrke, säger hon.
Nyhamnsgården fyllde 30 år i dagarna.
Lotta Johansson, med tre-åriga Soukaina i famnen, är chef på Nyhamnsgården och tog initiativ till åkturen. Birgit Tornblad till höger hängde med i veteranbilen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Motorklubben The Saints har funnits i 55 år. De nappade när Nyhamnsgården hörde av sig.
– Vi tycker det är kul att ge tillbaka, säger medlemmen Bosse Stark.
– Alla blir vi gamla. Och jag skulle inte själv vilja bara sitta och stirra på hemmet. Själv kommer jag vilja ha plats för både ståbas och jukebox, säger The Saints ordförande, Per Nilsson.
The Saints ordförande Per Nilsson vill ha plats för en jukebox när han blir gammal.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lars-Erik Fitger var glad att få åka. Men angelägen om att komma tillbaka. "Det får räcka med 30 minuter för mig", säger han.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen