Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotbollsfesten flyttade utomhus i Ängelholm

Ut med bilarna, in med fansen. På måndagen följde flera ängelholmare Sveriges premiärmatch i fotbolls-VM på storbildsskärm.

Sverige-Sydkorea visades på storbildsskärm i Ängelholm på måndagen.Bild: Niklas Gustavsson
– Det här är trevligt. Så länge det inte börjar regna, säger Glenn Fältström med en blick upp mot de gråa molnen.
Han och kompisen Pierre Gustavsson var två av alla fotbollsentusiaster som samlats för att följa Sveriges match mot Sydkorea. Det var fullt av folk framför storbildsskärmen, men kanske hade fotbollsfesten kunnat ta mer fart, tycker Glenn Fältström.
– Det är kanske lite tidigt på dagen för att det ska bli riktigt bra stämning.
Glenn Fältström och Pierre Gustavsson kommer att följa Sverige genom VM. Gärna utomhus.Bild: Niklas Gustavsson
Det var Vågen försäkringsbyrå som bjöd in till matchvisning på sin parkering.
– Vi ville fånga tillfället i samband med att vi blev utsedda till årets företagare. Det känns lite högtidligt att visa VM-premiären, säger delägaren Jacob Larsson.
Det började med en idé om att visa matchen för företagets personal, men växte till ett publikt evenemang. I nuläget planerar Vågen inte att visa fler av VM-matcherna på storbildsskärmen.
– Men vi har köpt licens för alla matcher, så teoretiskt sett kan vi visa fler. Det skulle i så fall vara om Sverige gick vidare, säger Jacob Larsson.
Frisparksdramatik i Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen