Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: Kommuner ska inte äga hotell

Calle Möller reagerar på Höganäs kommuns köp av Örestrand.

Besöksnäringen, det vill säga turismen, lever ibland under ett gissel av missriktade kommunala satsningar. Sådana där man ger sig in i näringsverksamheter som konkurrerar med de privat drivna, de som näringen skall byggas av.
De flesta kommuner har mer eller mindre hårdhänt kommit underfund med sitt ofog. Men inte Höganäs!
Kommuner skall vara aktiva i turismutvecklingen genom att stötta, stötta, stötta. Inte ta över och börja konkurrera. Som nu med planerna för Örestrand.
Så här säger kommunalrådet Schölander (M) i en artikel: ”En fantastisk möjlighet att ta ett helhetsgrepp på besöks- och upplevelsenäringen”. Han fortsätter: ”Vi kommer också att använda Örestrand när vi har större samlingar”.
Privata aktörer kan nog lätt hålla sig för skratt, särskilt som den liberala tillskyndaren slår till med: ”Jag hoppas vi driver vidare restaurangen och campingen”.
De här problemen med kommuner som gynnar sina egna anläggningar var ända in på 80-talet ett allvarligt problem för utvecklingen men försvann allmänt och efter klagomål från olika näringsidkare - och myndigheter.
Höganäs tycks ha kort minne, eller inte förstått.

Calle Möller

Gå till toppen