Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny brygga blir scen till Ljusfesten i Ängelholm

En ny flytbrygga är på plats intill Tullportsbron vid Vita räck. Kommunen har köpt den, både för att den ska tjäna som scen till Ljusfesten och vara en fin plats att sitta på.

Att köpa en permanent brygga blev billigare för kommunen än att hyra tillfälliga lösningar.Bild: Emelie Malmros
Den nya bryggan blir en permanent lösning och ska ligga förankrad vid Tullportsplatsen året runt. På Ljusfesten den 9 augusti blir den en flytande scen för musikartister och underhållare.
– Tidigare har vi gjort scen av flytbryggor som roddklubben har hyrt ut. Men avtalet sades upp, och på Ljusfesten i fjol lånade vi Peabs brygga som använts under bygget av Tullportsbron, säger enhetschef Susann Toft.
Den nya bryggan vid Vita räck är kommunens egen, inköpt för 298 000 kronor.
– Det är en lösning som blir billigare i längden. Platsen i sig lämpar sig väl för en brygga. Den förlänger själva Tullportsplatsen som parkmiljö, säger hon.
Hennes förhoppning är att bryggan ska användas som scen till fler arrangemang än Ljusfesten. Den är 120 kvadratmeter stor och det finns tillgång till el.
– Men den kan framförallt användas av ängelholmarna. Det är en fin och lugn mötesplats för ett skönt häng nära vattnet. Rönne å är som bredast just där, så bryggan stjäl inte något utrymme, säger Susann Toft.
Picknickbänkar med bord har placerats på bryggan för att signalera att det är fritt fram att använda bryggan.
– Den kommer att bli ett bra komplement till Rönne brygga, säger Susann Toft.
Gå till toppen