Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt upplägg ska göra mästarna ännu bättre

Utmanarna vill störta EVS från tronen, men en tuffare sommarträning ska göra mästarna ännu vassare.

Fystränaren Linn Englund, näst längst ut till vänster, tillsammans med några EVS-tjejer och med ett lite annorlunda upplägg ska mästargänget bli ännu starkare och bättre.Bild: Britt-Mari Olsson
I slutet av september drar elitserien igång igen och precis som vanligt ställer Engelholm upp som regerande mästare. Men det är en position EVS-arna älskar och den sporrar bara till ännu hårdare satsning. En lite annorlunda och tuffare sommarträning ska till exempel göra guldklubben ännu bättre.
– Tidigare har tjejerna varit så utspridda, så många har skött sin träning på egen hand. Men nu är vi många som bor här i stan och med fler gemensamma pass blir kvalitén betydligt bättre, säger Linn Englund, som ansvarar för fysträningen.
Linn Englund var själv en viktig EVS-center i Per-Anders Sääfs första mästarlag, säsongen 2014/15, och hon har dessutom meriter från landslaget. Sedan tre år är den egna elitsatsningen över, men Englund har hela tiden hjälpt till kring laget och som den föreningsmänniska hon är gillar hon att engagera sig.
– Jag kände att min tid inte räckte till för att fortsätta spela, motivationen var kanske inte den rätta och jag behövde göra lite annat också. Men jag ville ändå fortsätta vara med volleybollen, eftersom jag trivs så bra i klubben.
Som utbildad sjukgymnast har Englund varit en tillgång när det gäller behandling av skadade spelare, men hon gillar dessutom att träna och trivs i rollen som pådrivare.
– Just nu kör vi grundstyrka, för att bygga upp oss inför en lång säsong, och det är fantastiskt roligt att följa tjejernas utveckling. Alla är så taggade och de vill verkligen bli bättre.
EVS-arna kör tre gemensamma träningar, antingen vid Rönnehallen eller ute vid Klitterhus, och spelarna har dessutom två individuella pass i veckan. Sportchefen Fredrik Tågsjö ser ett effektivare upplägg och hyllar inte minst Veri Rizzol och hemvändaren Julia Axelsson Svärd.
– De två är överlägsna och dessutom suveräna förebilder. Med Veri och Julia i träning är det ingen som kan fuska och deras inställning sänder verkligen signaler till de yngre tjejerna, om hur viktig den här träningen är, säger han.
Eftersom truppen består av många unga spelare är utvecklingspotentialen stor, inte minst när det gäller fysiken, och med ytterligare en sommarträning bör till exempel tjejer som Tilde Thun och Kirsten van Leusen bli ännu bättre.
– Vi började försäsongen med elittruppen, eftersom våra division 1-tjejer var igång lite längre med sitt JSM-spel. Men snart kopplar vi på dem också och då blir träningsgruppen ännu större, säger Fredrik Tågsjö.
Nye tränaren Patrick Aparicio har också varit på plats på en del pass. Just nu är han på semester i USA, men ansluter igen om några veckor.
Gå till toppen