Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Workshop blev till färggrann teater på Koppargården

Från återvinningsmaterial skapades masker, dräkter och instrument. Organisationen Plattform och projektet Lab Landskrona gick samman för en workshop under onsdagen. Målet var en improviserad teater i slutet av dagen – av och med deltagarna själva.

Christell Lundberg, konstnär och organisatör från organisationen Plattform är i full färd med att hjälpa en av deltagarna att få sin mask på plats.Bild: Sven-Erik Svensson
För femte gången i ordningen återvände den konstnärsdrivna organisationen Plattform till Landskrona och Koppargården. Den här gången för ett samarbete med det lokala projektet Lab Landskrona.
Lab – Landskrona Alla Behövs, som det står för, arbetar med och för unga tjejers kreativitet och självkänsla. De var också medlemmarna från Lab som hade bjudits in som deltagare.
Att skapa teaterrekvisita av återvinningsmaterial var uppdraget. Målet med dagen var en improviserad teater, av och med workshopdeltagarna. Det hela hade fått namnet ”Det händer på gården – i framtiden!”.
Trots en gråtung himmel och tilltagande vind pågick arbetet för fullt på gräset intill Emaljgatan. Mellan bostadshusen hade en konstnärlig oas skapats.
Noelia Svärd är i inledningen av sin kreativa process. Hon berättar om kartongdräkten som är under utveckling: ”Det ska nog bli något, jag vet inte riktigt vad det är, men det är som sagt fantasi.”Bild: Sven-Erik Svensson
Bland kartong, vattenfärger och garn står elvaåriga Noelia Svärd. Hon har en kartong på sig på överkroppen. Den har urklippta hål för armar och huvud.
– Det ska nog bli något, jag vet inte riktigt vad det är, men det är som sagt fantasi.
– Jag fick lite inspiration från dataspelet Minecraft, för jag tänkte att det är likt, men jag får se vad det blir sen, säger Noelia Svärd.
Kan du berätta vad det är som ska hända här idag?
– Vi får använda vår fantasi eller något annat, och liksom göra vad vi vill, vi får släppa loss.
Ayt Seherif är åtta år och besöker sin första workshop. Samtidigt som hon målar sin mask konstaterar hon vad som är det bästa med Lab Landskrona: ”Jag älskar Lab för att man kan vara borta från killarna. Det är jättekul.”Bild: Sven-Erik Svensson
Vid ett annat bord står Ayt Seherif. Hon är åtta år och berättar att det är femte gången hon är med på en aktivitet med Lab. En workshop som denna har hon däremot inte varit på tidigare.
Hon målar sin mask med vattenfärger i rött och gult.
– Jag gör en maskkanin som har lite smink på sig. Jag älskar kaniner.
Framförallt ser Ayt Seherif fram emot teatern de ska skapa då all rekvisita är färdig och utbrister:
– Jag älskar Lab för att man kan vara borta från killarna. Det är jättekul.
Vad är det med killarna som gör att du vill vara lite för dig själv?
– De stör hela tiden. När jag jobbar brukar min lillebror komma och störa mig också.
Gå till toppen