Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon bjuder in främmande människor till midsommarfirandet hemma

Helsingborgaren Marianne Gullbergs midsommarafton ser lite annorlunda ut än andras. Hon firar nämligen med främlingar och knytkalas.
– Jag vill göra det på mitt eget sätt, säger hon.

Marianne Gullberg har tidigare varit vegetarian och hoppas att de inbjudna gästerna ska ta med vegetariska inslag till midsommarbordet.Bild: Tom Wall
Efter några år i Halland valde Marianne Gullberg att flytta tillbaka till Helsingborg i våras. Numera bor hon med sin son i Ödåkra och med en stundande midsommarafton kände hon att hon ville fira på ett lite annorlunda sätt.
Marianne Gullberg har nämligen bjudit in främmande människor på midsommarmiddag.
– Jag är nyinflyttad, men har visserligen bott i Helsingborg tidigare, och har inte riktigt kommit på plats än. Det här med midsommarfirande är så uppstyltat. Det ska anordnas med så mycket och planeras och då kände jag bara att jag vill göra det på mitt eget sätt, säger hon.
Marianne Gullberg har varit medlem på aktivitetsforumet och mötesplatsen Citypolarna i tio år och har anordnat liknande aktiviteter tidigare. Det är via hemsidan som hon lagt ut annons – och fått svar. På midsommarafton är sju personer plus barn välkomna till den lilla trean i Ödåkra.
– Jag vill göra det spartanskt med ett knytkalas, alla får ta med vad de vill ha och så gör man det till en buffé. Då blir det inte det här traditionella med sill, potatis och jordgubbar. Det får gärna vara vegetariskt. Det är ett intressant inslag som får människor att testa på något nytt, säger Marianne Gullberg.
Hur kommer det sig att du bjuder in gäster du aldrig träffat?
– Jag har väldigt lätt för att ta kontakt med människor varsomhelst och hursomhelst. Jag tycker om att prata med nya människor med andra erfarenheter än en själv.
– Jag har alltid tyckt att konceptet med Citypolarna är jättebra. Om man är öppen för att träffa nya människor så kommer man att göra det. Det kan handla om att man vill ha sällskap på en konsert eller teater om man tycker det är tråkigt att gå ensam, fortsätter hon.
Gå till toppen