Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linn Grant: ”Sett fram mot det i två veckor”

Ryagolfaren Linn Grant ska spela dam–EM i Österrike i juli.
– Det ska bli jättekul, jag har sett fram mot det nu de senaste två veckorna, säger hon från Sydkorea.

I fjol blev det EM-guld för Linn Grant och flicklandslaget. I juli väntar ett nytt EM för Ryagolfaren, den här gången med damlandslaget.Bild: GEOFFROY VAN DER HASSELT
Golfåret 2018 har så här långt varit väldigt bra för jättetalangen Linn Grant. Vikentjejen har bland annat vunnit kvalet till US Women's Open och följde upp med att väldigt imponerande klara kvalgränsen i majorn.
Hon är en av sex spelare som tagits ut att representera Sverige vid damernas lag-EM i Österrike 10-14 juli.
– Vi är samma tjejer som har spelat flick-EM två år tidigare som jag alltid åker med i princip. EM är alltid jätteroligt, det händer oftast ganska mycket kul grejer och man laddar upp inför och så, säger Linn Grant.
Damlandslaget består till fem sjättedelar av det så framgångsrika flicklandslaget i fjol, bland annat ett EM-guld i Finland, så det är ett ungt och hungrigt Sverige som ska försöka nå en riktigt bra placering på Murhof GC några mil norr om Graz. Nitton länder/lag är registrerade.
Men det är svårt för Linn Grant att veta hur bra Sverige står sig jämfört med de övriga. Förklaringen till det är logisk.
– Förra året hade vi koll på vilka vi mötte, vi tävlade mot dem nästan under hela året och mätte oss mot dem på alla tävlingar vi spelade.
– I år har ju nästan hela vårt förra lag gått upp till dam, men vissa av dem vi mötte förra året är kvar i flick. Sen i år har vi också inom laget varit ganska utspridda på tävlingar så vi har inte haft samma uppladdning på det sättet. Vi har fortfarande jättebra stämning när vi ses.
Sedan en tid befinner sig 19-åringen (fyller år i dag – grattis!) i Sydkorea och kommer att stanna där till 30:e juni.
– Vi [också landslagskompisen Beatrice Wallin] har spelat Korea Women's Open, alltså US Open fast i Korea på deras proffstour. Den tävlingen slutade i söndags och sen från i måndags fram till nästa måndag har vi träning och inspel inför en amatörtävling som börjar på tisdag. Inom golfen är Korea väldigt stort, vi fick chansen, vi blev hitbjudna, berättar Linn Grant.
Damlandslaget som ska spela EM i Österrike, från vänster: Amanda Linnér, Frida Kinhult, Linn Grant, Maja Stark, Beatrice Wallin och coachen Fredrik Wetterstrand. Ej med på bild: Sara Kjellker.Bild: GEOFFROY VAN DER HASSELT

Damlandslaget i golf

Linn Grant, Rya Golfklubb
Frida Kinhult, Skaftö Golfklubb
Sara Kjellker, Ljunghusens Golfklubb
Amanda Linnér Hills Golfklubb
Maja Stark, Abbekås Golfklubb
Beatrice Wallin, Hills Golfklubb
Gå till toppen