Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

24-årig man skjuten till döds på Lindängen - skytt flydde till fots

En 24-årig man sköts till döds i Malmö på torsdagskvällen. Skjutningen har enligt uppgifter till tidningen koppling till den pågående gängkonflikten i Malmö. Skytten ska ha kommit till platsen på moped och flydde till fots.

Polisens tekniker vid en moped på Lindängsstigen.Bild: Patrick Persson
Flera uppringare larmade polisen om skottlossningen på Lindängen klockan 22.11 på torsdagskvällen. Enligt tidigare uppgifter till tidningen avled mannen på plats av sina skador. Den skjutne ska även ha koppling till den pågående gängkonflikten i Malmö.
Strax före klockan 01, natten till midsommarafton, bekräftade polisen på sin hemsida att en 24-årig man avlidit och att hans anhöriga är underrättade.
Polisen har spärrat av ett större område vid Lindängen centrum på torsdagskvällen.Bild: Patrick Persson
Efter skottlossningen fördes mannen fördes till sjukhus i privat bil. Flera polispatruller var snabbt på plats och spärrade av runt Lindängsplan bredvid Högaholmsskolan och vid Lindängen centrum. En eller flera gärningspersoner söktes av polisen.
– Vi har spärrat av ett stort område för att lokalisera den exakta brottsplatsen, säger polisens platschef Fredrik Jönsson.
Polisen arbetade med utredningsåtgärder i området runt den misstänkta brottsplatsen, bland annat genom att höra eventuella vittnen och knacka på hos närboende.
Polispatruller spärrade även av akuten i Malmö, men avspärrningen hävdes senare under natten.
Ett vittne hörde av sig till tidningen bara minuter efter händelsen:
– Det ligger en kraschad moped på Lindängsstigen, precis bredvid en vårdcentral, och det är ett 20-tal poliser på plats.
Uppgifter till tidningen bekräftar att det var skyttens moped som lämnats kvar och att skytten flydde från platsen till fots. Skottlossningen skedde på en plats dit övervakningskamerornas räckvidd inte når.
Hundpatruller sökte av ett område nära brottsplatsen efter spår av skjutvapen.
Kriminalteknikerna kom till platsen strax före midnatt. De dokumenterade därefter den kraschade mopeden som låg på en cykelväg inne på det avspärrade området. Efter att kriminalteknikerna blev klarar på platsen, senare under natten, så kunde avspärrningen hävas. Men utredningen fortsätter.
- Vi kommer att vara på plats i morgon för att skapa trygghet på platsen. Vi kommer också att knacka på dörrar och om någon från allmänheten har något att berätta så kan man möta oss där i morgon, eller ringa 114 14, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson.
Polisen har spärrat av ett område på Lindängsstigen runt en moped.Bild: Patrick Persson
Skottlossningen inträffar bara tre dagar efter det att tre personer skjutits till döds och ytterligare tre skadats utanför ett internetkafé i Malmö.
Polisen har fruktat vedergällningsaktioner, men att händelserna hänger ihop är inget polisen kan bekräfta.
– Det är alldeles för tidigt att säga, jag har inga kommentarer till det, säger Fredrik Bratt. 
Polisen rubricerar händelsen som mord/dråp.
- Jag kan inte kommentera någonting om utredningen i nuläget, säger Fredrik Bratt.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Vapenhund med förare på plats på den misstänkta brottsplatsen.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen