Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Höganäs tog poäng av serieledaren

Division 3 Södra Götaland
Eslöv-Höganäs 1–1 (0–0)
Höganäs: Visar Nikqi
Höganäs fick avkastning på sin matchplan mot serieledande Eslöv. Prio ett var att sätta försvarsspelet. Det lyckades man med. Förutom vid ett tillfälle, i den 62:a minuten - och då kom straffet i form av ett baklängesmål.
Men Höganäs svarade snabbt, blott tre minuter därpå tryckte Visar Nikqi in sin egen retur sedan bollen rensats bort på mållinjen, detta efter en hörna. Och just fasta situationer var, utöver försvarsspelet, något som präglat taktiksnacket i bortalaget inför matchen. Det gällde kort sagt att tillvarata frisparkar och hörnor på bästa sätt. Poäng borta mot tabellettan. Och en närmast exemplariskt genomförd matchplan.
– Vi vet att vi kan, men det ska göras också, säger tränare Burim Nikqi.
Höganäs må ha haft en stabbig säsongsinledning i många avseenden. Prestationerna har svajat och lägstanivån har stundtals varit undermålig. Men när Höganäs får saker och ting att stämma kan man utmana alla lag i serien. Det har man visat prov på tidigare.
Exempelvis i slutet av maj då tabelltvåan Limhamn Bunkeflo nollades på bortagräs. Den matchen slutade 0–0. Nikqi känner till lagets kapacitet. Och är medveten om att han som huvudtränare har ett ansvar att se till att laget levererar.
Den skrala poängutdelningen har lett till att Höganäs halkat efter topplagen.
Ska målet om en division 2-återkomst infrias måste lägstanivån höjas.
– Mycket av ansvaret ligger på mig, men även spelarna har ett ansvar, säger Nikqi.
Gå till toppen