Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

19-åring sköts i ryggen – hade skyddsväst

Arkivbild. Mannen på bilden har inte med den aktuella händelsen att göra.Bild: Thommy Nyhlén
En 19-årig man sköts under natten i ryggen i Malmö, enligt polisen. 19-åringen bar en skyddsväst och klarade sig därför från skador. Han lämnade senare under natten sjukhuset och ville inte medverka i polisutredningen. Polisen upprättade dock en anmälan om försök till mord.
– Det blir mycket svårare att utreda, vi har inga uppgifter att gå på och ingen brottsplats vilket gör det ännu svårare. Då kan vi inte göra som vanligt och ta vittnesuppgifter och göra brottsplatsutredning, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
Det är oklart var brottet skett. Det är även oklart om nattens skjutning har någonting med de tidigare skjutningarna i Malmö att göra. Polisen har på midsommardagsmorgonen inte gripit någon misstänkt för händelsen.
Vad säger det att 19-åringen bar skyddsväst?
– Vi ser till och från unga män ha det, som av någon anledning känner att de har behov av det. Ofta rör det sig om män som rör sig i kriminella kretsar, säger Anna Göransson.
Polisen har ännu ingen information om mannen förekommer i andra brottsutredningar.
Gå till toppen