Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De satsar på kultur för skollediga ungdomar i Ängelholm

Tre förre detta elever på Munka Ljungbys konstlinje tyckte att det behövdes mer konstverksamhet för skollediga barn i Ängelholm. Därför drar de i igång workshops under två veckor i sommar för ungdomar mellan 12-18 år.

Clara Frisk-Hansson, Ebba Svensson och Elin Alm Rosenblad tyckte att det saknades konstverksamhet för lovlediga unga.Bild: Niklas Gustavsson
– Det fanns ingen konstverksamhet för de som har sommarlov. Allt sådant handlar om idrott, bad eller friluftsliv. Därför tänkte vi att då kan vi dra igång något, säger Clara Frisk-Hansson, som tillsammans med Ebba Svensson och Elin Alm Rosenblad håller i det hela.
Det började med att tjejerna tog kontakt med kommunens kultursamordnare Mai Kurdve, som tyckte att idén med workshops med inriktning på konst var en bra idé.
Verksamheterna kommer att hålla till på Kronohäktet vecka 29 den 16-19 juli samt vecka 32 den 6-9 augusti.
– Det var de enda veckorna som var lediga och vi får hyra Kronohäktet utan kostnad, vilket vi uppskattar, säger Ebba Svensson.
I två veckor under sommaren kommer Clara Frisk-Hansson, Ebba Svensson och Elin Alm- Rosenblad att finnas i Kronohäktet för att driva workshops med inriktning på konst.Bild: Niklas Gustavsson
Dessutom har tjejerna fått stipendium och bidrag från Stiftelsen Gripen för att kunna genomföra detta i sommar.
– Poängen är att allt är gratis för de som medverkar, säger Elin Alm Rosenblad.
Deras workshops kommer att omfatta såväl textilkonst som målning.
– Det börjar redan komma in bra med anmälningar via sociala medier. Så vi hoppas på mycket folk båda veckorna, säger Clara Frisk-Hansson.
Gå till toppen