Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaHelsingborg

Marcus Svensson
Vi vill att du röstar – och lovar ge dig chansen att bli påläst

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Vilket parti ska du rösta på i valet?

Erkänn att du främst tänker på riksdagen när du får den frågan.

Stockholm i all ära – men det är i kommunen som en stor del av ditt vardagsliv och din framtid avgörs. Hur Helsingborg ska se ut och utvecklas, hur bra dina barns skola är och hur god och pålitlig hjälp din mormor får i äldreboendet eller av hemtjänsten.

Annons

Dessutom går nästan all den skatt du betalar eller kommer att betala till just kommunen.

Annons

Det är helt enkelt viktigt vem som ska styra Helsingborg de kommande fyra åren. Därför storsatsar HD på att bevaka valet.

Under våren har vi ökat takten med granskningar, historiska kartläggningar och nyheter om vallöften. Vi har tittat på vad dina skattepengar läggs på, hur ålders- och könsfördelningen i fullmäktige ser ut att bli och var dina politiker bor. Vi har presenterat en opinionsmätning på hur helsingborgarna skulle rösta om det var val idag och i serien ”Min röst” för kommuninvånare fram en sakfråga som just de brinner för – allt från nedskräpning till risken för terrordåd på gågatan.

Dessutom har vi i ett unikt samarbete med journaliststudenter från Lunds universitet börjat kartlägga politikernas villkor i hela Skåne.

Låter det som mycket politik? Vi är bara i startgroparna! Under sommaren kommer vi att fördjupa oss i en handfull ämnen som vi tror har extra stor betydelse när helsingborgarna röstar. Det handlar om tryggheten, integrationen, bostäder och byggande, miljön, äldrevården och skolan. Om din vardag helt enkelt.

Vi hoppas att du går och röstar den 9 september. Och vi gör allt för att du ska få kunskap nog att fatta det viktiga beslutet som påverkar din egen och Helsingborgs framtid.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy