Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man begärs häktad för ett av Malmömorden

Bild: Patrick Persson
En 19-årig man begärs på tisdagen häktad misstänkt för mordet på en 24-årig man på Lindängen förra veckan. Han misstänks för mord eller medhjälp till mord.
Misstankarna mot honom har också skärpts jämför med när han greps. När 19-åringen anhölls i helgen var det på den lägre misstankegraden – nu begärs han häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.
Varför har ni skärpt misstankarna?
– Jag kan inte gå in på det. Ärendet är fortfarande i ett tidigt skede och jag vill inte röja några uppgifter som kan läsas tidningen. Jag kan inte gå in på varför, men ja, det är en skärpning i det, säger Elena Severin, förundersökningsledare.
Enligt uppgift till Sydsvenskan var det den anhållne 19-åringens moped som hittades liggande i närheten av brottsplatsen. Den var krockskadad, möjligen efter att bilen som mordoffret satt i först hade kört på den med sin bil.
Dödsskjutningen var den fjärde på kort tid i Malmö, bara några dagar efter att tre män skjutits ihjäl på Drottninggatan på Värnhem. Ytterligare tre män satt under helgen anhållna misstänka för dödsskjutningen i Lindängen, men släpptes sedan på fri fot.
Varför begärs 19-åringen häktad när de först tre gripna släpptes på fri fot?
– Vi fattar beslut utifrån varje enskild person. När det gäller 19-åringen har det framkommit bevis som är tillräckliga för att begära honom häktad, medan ett annat beslut fattades vad gäller de tre som släpptes, säger Elena Severin.
Gå till toppen