Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska resenärer återigen fast på Kreta

Mer än hundra semesterfirare på väg hem till Köpenhamns flygplats är under tisdagen fast på Kreta efter att resebolaget Deturs flygplan blivit kraftigt försenat.

Badorten Georgioupolis på Kreta. Arkivbild.Bild: ©Ralph - stock.adobe.com Adobe
– Vi var på plats klockan fyra i morse inför avgången klockan sex men har inte fått någon information sedan dess, säger Kent Berntsen från Vänersborg som är en av de strandade resenärerna på Kreta.
Det är andra gången på mindre än två veckor som företagets kunder drabbas av stora förseningar.
Den 17 juni beskrev resenärer hur människor var ledsna och grät efter att en avgång blivit uppskjuten i mer än ett dygn. Även då klagade man på att företaget inte gått ut med någon information.
Läs också Skånska semesterfirare strandade på Kastrup och Kreta: ”Folk gråter”
Ett 70-tal personer fick under tisdagsmorgonen följa med på ett plan från Kreta till Katowice i Polen, där de kunde byta till ett plan till Köpenhamn.
– Det fanns en prioriteringslista för de med småbarn och människor med medicinska skäl. Men de som armbågade sig och var på hugget åkte med, säger Kent Berntsen.
Vid lunchtid hade resenärerna hunnit få mackor och restaurangmat, men information om en ny avgångstid saknades fortfarande.
Bland de 108 resenärer som är kvar på Kreta kommer de flesta enligt Deturs kundservicechef Teresia Gustafsson att resa hem klockan 18.45 på tisdagen med ett flygplan från litauiska Small Planet Airlines. Ett fåtal av dem har blivit omboka de till andra flyg.
– Denna information får våra resenärer på flygplatsen i Kreta av våra reseledare som är på plats och som har varit på plats hela tiden och gett information så fort det har funnits någon att ge, säger hon.
Förseningen ska ha orsakats av att att ena nödrutschkanan på flygplanet utlösts av misstag av personalen under en flygplanskontroll.
– Detta är inget fel som gör att flyget inte får lyfta med passagerare, men på grund av säkerheten kunde bara ett 70-tal resenärer tas med på det flyget, säger Teresia Gustafsson.
Förseningen innebär även att en avgång till Kreta från Köpenhamn försenas med två timmar och 45 minuter.
Gå till toppen