Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Trump "förvånad" över HD-flytt

Donald Trump är överraskad över Harley-Davidsons beslut att flytta en del av motorcykeltillverkningen från USA.Bild: Keith Srakocic/AP/TT
USA:s president Donald Trump är "förvånad" över Harley-Davidsons beslut att flytta en del av sin motorcykeltillverkning till andra länder. Syftet med flytten är att undvika de strafftullar som EU har beslutat att införa på vissa USA-tillverkade varor. Flytten avser just de motorcyklar som ska gå på export till EU.
"Förvånad över att Harley-Davidson, av alla företag, skulle bli först med att vifta med den vita flaggan", skriver Trump på Twitter.
"Jag har kämpat hårt för dem och i slutändan kommer de inte att betala avgifterna när de säljer till EU, som har skadat vår handel rejält med 151 miljarder dollar. Tullarna är bara en Harley-ursäkt – ha tålamod!"
EU:s höjda tullar på amerikanska varor är ett svar på USA:s president Donalds Trumps beslut att införa strafftullar på stål och aluminium från EU, Kanada och Mexiko. Tullavgiften på Harley-Davidsons motorcyklar har höjts från 6 till 31 procent.
Läs alla artiklar om: Handelskriget
Gå till toppen