Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Fängelse efter vapen- och knarkfynd i källare Planteringen

En 22-årig man döms till fängelse i två år och nio månader efter att polisen knutit honom till en pistol och över två kilo cannabis som hittades i källarförråd på Planteringen i mars.

Denna pistol hittade polisen vid husrannsakan i en källare på Planteringen.
Polisen genomförde i mitten av mars en husrannsakan i ett hyreshus på Planteringen. I ett källarförråd hittade man över två kilo cannabis och 27 gram kokain. I ett annat en skarpladdad pistol.
Misstankarna riktades mot en 22-åring, som har suttit häktad sedan han greps i mars.
22-åringen förnekade vid rättegången nyligen kännedom om både vapnet, som hittades i en plastpåse med hans fingeravtryck, och narkotikan. Han erkände däremot innehav av patroner som också hittades.
Men nu döms han för både narkotikan och vapnet.
Enligt åklagaren som väckte åtal mot 22-åringen så har mannen haft narkotikan för att sälja den vidare.
I lägenheten där 22-åringen bodde i hittades också bland annat 19 000 kronor i kontanter under hans bäddmadrass och en digitalvåg. Officiellt har han inte haft någon inkomst.
När polisen gick igenom 22-åringens mobiltelefon hittade man mängder av bilder på narkotika, pengar och vapen.
På några bilder poserar 22-åringen med narkotika. På bildtexterna står saker som ”nytt inne” och det fanns också listor som polisen antar vara försäljningslistor.
Gå till toppen