Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är gatan som älskar VM

Hela grannskapet på Timmermansgatan samlades när Sverige gjorde upp med Mexiko. HD gjorde ett nedslag vid den soliga storbildsskärmen efter första halvlek.

På Timmermansgatan 31 följdes matchen mot Mexiko på storbildsskärm.Bild: Tom Wall
Äldre, barn och föräldrar samlades på Timmermansgatan när det var dags för Sverige att spela sin sista gruppspelsmatch mot Mexiko. Brassestolar, ölburkar och blågula färger trängdes i villakvarteret och hög musik dunkade ut från högtalare i halvlek.
Joar Stenqvist har lånat skärmen. ”Vi tänkte ha den i trädgården men det här blir trevligare för grannskapet.”Bild: Tom Wall
Det var Joar Stenqvist som hade lånat den stora skärmen av sin bror.
– Det var ganska självklart eftersom vi hade tillgång till utrustningen. Det är otroligt roligt att alla samlas. Det är vissa man inte ser så ofta så vi försöker göra sådana här saker.
Joar Stenqvist är inget stort fotbollsfan, men engagerar sig gärna under VM.
– Jag kollar bara vad grannarna tvingar mig till. Men vill du ha någon riktigt fotbollsintresserad borde du prata med Jonas därborta, sa han och pekade mot en person i Sverigetröja och röd keps som tittade på sista minuterna av första halvlek.
– De spelar skitbra. Jag trodde Mexiko skulle vara betydligt vassare, men Sverige verkar ha hittat rätt taktik. Men de har för mycket chanser som de bränner. Så här många chanser har man normalt sett inte i en match på den här nivån, sa Jonas Wistrand.
Charlotte Stenqvist, Martina Dahlström och Jonas Wistrand. ”Sveriges styrka är mittlinjen, de är ryggraden de som håller uppe spelet. De andra måste prestera. Forsberg är en stor besvikelse än så länge”, säger Jonas Wistrand.Bild: Tom Wall
Han och Martina Dahlström som stod bredvid tog hand om tekniken till storbildsskärmen.
– Signe har elen. Hon står för alla kostnader. Hon var den enda som hade rätt proppskåp för att det skulle funka, sa Jonas Wistrand.
Sladden från den stora skärmen ledde mycket riktigt in i Signe Koltais garage. Hon är 85 år och menade att sammanhållningen på gatan och alla barn gjorde henne upplivad. Men hon skulle ha sett matchen ändå – storbild eller ej.
– Jag följer allt vad man kan hitta, sa hon.
Signe Koltai, 85 år stod för elen. ”Det råkade finnas en kontakt från en gammal snickarbänk.”Bild: Tom Wall
Vad händer om Sverige vinner?
– Då firar vi hela kvällen, det blir hela gatan. Det roliga är att alla kommer, både övre och nedre Timmermansgatan. Än så länge har ingen klagat utan alla har varit positiva. Det är gemenskap och det är kul att få vara med och bjuda på det, sa Martina Dahlström.
– Jag är hoppfull. Klart Sverige vinner.
– Jag hoppas på 2-1, sa Jonas Wistrand.
Alex Molén, 15 år spelar själv fotboll på Råå och följer VM på storskärmen för andra gången. Favoritspelaren i landslaget är Andreas Grankvist. ”Eftersom han spelar i HIF”.Bild: Tom Wall
En halvlek senare vann Sverige med 3-0 – mer än vad någon på Timmermansgatan vågade hoppas på. Ikväll är det fest i kvarteret.
Gå till toppen