Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Rockband med distinkt sound till Sikrot

Det nordvästskånska rockbandet The Chills kommer till Ängelholm och spelar rock på svenska och skånska.

The Chills kommer till Restaurang Sikrot den 7 juli för att spela rock på svenska och skånska.
The Chills bildades för två år sedan när Tulsa Jansson och Susanne Berglund Svensson, som tidigare spelat tillsammans och känt varandra i 20 år, bestämde sig för att spela ihop igen.
– Vi tänkte att det ju är jättekul att spela tillsammans och båda hade mycket låtalster som vi skrivit, så vi bestämde oss för att köra, säger Tulsa Jansson.
Efterhand har gruppen växt och består nu av Ulrika Skyvell på keyboard, Frida Nilsson Länsberg som sjunger och spelar munspel, Stefan Bolin på bas, Tulsa Jansson på trummor och Susanne Berglund Svensson på gitarr.
Varför blev det rock?
– Jag tror det handlar om att det är den musik man själv lyssnat på mycket och var stark när man växte upp, säger Tulsa.
Tulsa beskriver bandet som medelålders kvinnor som startat ett rockband.
Vad får ni för reaktioner?
– Det som är så ballt med musik är att det förbrödrar och försystrar. Även om vi är debutanter i mogen ålder och kvinnor, vilket fortfarande är ovanligt i musikbranschen, så känns inte det. Alla har respekt för varandra.
Majoriteten av spelningarna har skett i Helsingborg och Höganäs men en av bandets första spelningar hölls i Ängelholm, som förband till Jill Johnson. På nästa års Rock IT Festival hoppas de få spela.
– Vi tycker att det finns så många arenor lokalt och vi vill inte giga ihjäl oss. Vi vill göra det som är kul och rimligt för oss, säger Tulsa.
Vad skiljer er från andra rockband?
Vi har ett väldigt distinkt sound som är mycket rytmiskt och med 80-tals synthljudet och Frida, vår sångerskas, enorma djupa och hesa stämma. Med hennes dramatiska läggning blir det något speciellt att titta på.
Den 7 juli klockan 19 spelar de på Restaurang Sikrot. På spelningen kommer de enbart köra eget material med texter på svenska och skånska. Deras första EP Our True Selves släpptes nyligen och finns på Spotify.
Gå till toppen