Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

134 meter långt fartyg hittar tillbaka till Helsingborg

Fredagen den 29 juni kommer världens fjärde största containerrederi Helsingborgs hamn med sitt fartyg Bjorg.

Fartyget är byggt 2001 och är 134 meter långt med en motor på 11 265 hästkrafter, och tillhör rederiet Cosco. Anlöpet kommer ske mellan fredag kl 06.00 och lördag 06.00.
Cosco är världens fjärde största rederi och har tidigare varit närvarande i Helsingborgs hamn, och har nu alltså valt att komma tillbaka efter fyra månaders frånvaro.
– Fartyget kommer komma varje fredag från Göteborg hamn för att gå till Rotterdam via Helsingborg. Slingan går runt så fartyget kommer vara i Helsingborg varje fredag. De lossar och lastar containrar till den svenska export- och importmarknaden, säger Nicklas Romell, försäljnings- och marknadschef i Helsingborgs Hamn.
Utöver detta, enligt Nicklas Romell, styrkebesked så går det väldigt bra för Helsingborgs hamn för tillfället med goda volymer och trafik.
– Vi har satsat på containerhantering under många år och har en bra service till kunderna. Sen har vi en stor industri runtomkring oss med rätt så stora företag som både importerar och exporterar som gör det intressant för rederierna att komma hit, säger Nicklas Romell.
Gå till toppen