Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bjuvs 75-plussare får busskort med posten

På söndag 1 juli börjar gratisresorna inom kommunen för seniorer att gälla. Busskortet skickas hem med posten och kräver ingen särskild beställning.

Buss 250 på väg genom Bjuv. Seniorer som ofta åker mellan kommundelarna kan spara pengar framöver.Bild: @imageAuthorName
I slutet av april stod det klart att personer som är 75 år eller äldre får åka buss gratis inom kommunen från och med 1 juli. Men de praktiska lösningarna återstod. Nu är de på plats och enligt kommunens avtal med Skånetrafiken kommer de som fyllt 75 år att få busskortet utan att göra någon beställning.
– Man får busskortet hemskickat och det kommer automatiskt. Korten distribueras av Skånetrafiken, säger Josefine Wahlström, kommunikationschef i Bjuvs kommun.
Gränsdragningen går vid födelsedagen och enligt överenskommelsen ska det regelbundet göras utskick till nyblivna 75-åringar.
Vad gör man om man fyllt 75 och inte har fått något kort hemskickat?
– Då hör man av sig till Skånetrafiken, säger Josefine Wahlström.
Det aktuella kortet ger seniorer som uppfyller ålderskriteriet möjlighet att åka buss inom kommunens gränser, inom orterna och mellan Bjuv, Billesholm och Ekeby.
Frågan om gratis bussresor har diskuterats politiskt under lång tid i Bjuvs kommun. Det finns också planer på att gratisresorna ska omfatta alla över 70 samt ungdomar mellan 12 och 16 år.
Gå till toppen