Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

EVS-talang debuterar i blågult: "Jag är otroligt tacksam"

Klara Andersson, EVS, får chansen i landslaget.Bild: Bildbyrån
EVS nyförvärv inför kommande säsong Vilma Andersson har varit med på vårens landslagsresa.
Till kommande samling är även hennes storasyster Klara uttagen för allra första gången.
– Såklart jättekul. Jag är otroligt tacksam över att få chansen. Det känns väldigt roligt att få testa på att spela med de här tjejerna och det är ett steg i rätt riktning, säger 21-åriga Klara Andersson.
Landslaget samlas i Falköping den 9 juli. Senare i sommar väntar läger som ska hållas i Turkiet och Azerbajdzjan och även träningsmatch borta mot Tyskland. Den här samlingen är den första på resan mot EM-kvalet som inleds den 15 augusti.
– Självklart hoppas jag att det här ska ge mig erfarenhet av en ny typ av volleyboll med lite annat motstånd. Framförallt mycket högre nivå på träningarna, många av spelarna håller till utomlands till vardags och det ska bli spännande att mäta krafterna med dem.
Förutom systrarna Andersson är även Isabelle och Anna Haak uttagna. Det finns därmed fyra spelare med EVS-anknytning i Sveriges trupp.
– Verkligen välförtjänt att Klara kommer med, säger EVS-sportchef Fredrik Tågsjö.
– Det är en fjäder i hatten för vår klubb. Det visar på att vi håller högsta nivå och lyckas ta fram duktiga spelare.
EVS-liberon Klara Andersson har haft tuff konkurrens den gångna säsongen i form av veteranen Veri Rizzoll. Fredrik Tågsjö tror att utvecklingskurvan kommer att fortsätta peka uppåt framöver.
– Hon har verkligen tagit upp kampen med Veri och jag blir inte förvånad om Klara står på planen när landslaget spelar EM-kval i augusti,
Gå till toppen