Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

OV-talang uttagen till junior-EM

OV:s Oskar Joelsson ska spela sitt första mästerskap för Sverige.
OV-talangen Oskar Joelsson landslagsdebuterade redan i juli ifjol, när han kom med i U17-landslaget. I september blev han den näst yngste spelare att debutera i handbollsligan, när han gjorde ett kort inhopp mot Aranäs.
Nu ska 18-åringen spela U18-EM för Sverige i Kroatien mellan den 9-19 augusti.
– Det är jättekul att få representera Sverige, det är inte alla som får den chansen. Detta är första mästerskapet för min del, så det ska bli väldigt roligt, säger han.
Hur ska du hålla igång fram tills dess?
– Vi tränar denna vecka ut och sedan har vi en månads uppehåll från den kollektiva träningen. Det blir väl att hålla igång i gymmet och sedan ta sig ut i löpspåret någon gång också, säger han.
Vänsternian är hoppfull inför mästerskapet.
– Jag har inte jättebra koll på de andra motståndarna, ska jag vara ärlig och säg. Men vi spelade en träningsturnering förra året, där vi vann. Jag tror att vi kan gå rätt långt, säger han.
Hur tror du att det kommer gå för egen del då?
– Jo, jag tror att det kommer att gå rätt bra. Jag har en bra känsla i alla fall. Man får ju spela utifrån hur man presterar, så är det ju, säger han.
Gå till toppen