Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Granqvist-feber i stan: ”Vi tänker bygga fyra meter hög gran”

Hur ska man hylla Påarpssonen Andreas ”Granen” Granqvist på bästa vis? Kanske genom att lämna in en gran och få bowla gratis. Eller varför inte bygga en fyra meter hög gran av plywood på Gröningen?

Patrick Backe, en av ägarna till Olympia bowling, blev engagerad efter Sveriges vinst mot Mexiko i den sista av gruppmatcherna i VM, och kom på en spontan kampanj.
– Matchen häromdagen var fantastisk och det känns som att de kan gå riktigt långt, så vi ville engagera oss och denna idé dök upp. Det är inte så många som kommer hit på sommaren, men just i detta fall är det viktigare att skapa en stämning än att tjäna pengar, säger han.
Patrick Backe, en av ägarna till Olympia bowling.Bild: Privat
Vad är det då som gäller?
Jo, ta med en gran till Olympia bowling och få en gratis burgare, bowling och en alkoholfri öl på tisdag – i samband med Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz, som spelas kl 16.00.
– Det är kul med granar just nu eftersom det är Granenfeber i hela landet plus att han ska spela med HIF hela hösten. Kul helt enkelt, säger Patrick Backe.
Vad ska ni göra med granarna?
– Vi får ställa dem på vår balkong, eller på baksidan så får vi ta en kul bild på det, säger Patrick Backe.
Det är inte bara Patrick Backe som vill visa sin uppskattning till Påarpssonen på ett annorlunda sätt.
Josette Dahlin, Moa Sundberg och Daniel Nilsson har startat en insamling under namnet ”Hyllning till Granen” som sträcker sig till tisdag, det vill säga dagen som Sverige möter Schweiz. De vill visa sin kärlek genom att bygga ett tillfälligt monument på Gröningen:
– Vi tänker bygga en fyra meter hög gran av plywood. Det blir en hyllning till ”Granen” där alla kan skriva sina hälsningar. Vi har ett mål att få ihop 20 000 kronor, säger Moa Sundberg.
Om de inte får in hela summan kommer de att satsa på något i mindre skala – kanske en kungsgran som folk kan hänga upp sina hälsningar i.
– Det viktiga är att vi gör det tillsammans med helsingborgarna och visar att vi stöttar Sverige och Granqvist, säger Moa Sundberg.
Gå till toppen