Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Företag betalade ägarens resor, helgmat och bostad – nu kommer skattesmällen

Ett företag i Svalövs kommun har betalat för ägarens goda liv, anser Skatteverket, förvaltningsrätten och även kammarrätten.

Skatteverket hävdar att företaget betalat kostnader för en bil, som använts av en släkting till företagaren.
Också företagarens bostad, mat, resor, växter, husgeråd, möbler och byggmaterial har företaget betalat för, hävdar Skatteverket och nämner typisk storhelgsmat.
Företaget har också betalat hotell och mat i samband med företagarens födelsedag och en resa.
Företaget har haft en egen lokal, men också betalat 40 000 kronor i hyra för plats i företagarens bostad. För mycket, anser Skatteverket och pekar på att företaget också har betalat bostadens driftskostnader, dammsugare, byggmaterial, juicepress, verktyg och vatteninkoppling, bland annat.
Skatteverket anser att företagarparet tjänat mer än vad som deklarerats: de dolda förmåner som företaget stod för är egentligen lön som ska inkomstbeskattas. Därför räknade Skatteverket upp parets beskattningsbara inkomster rejält – liksom skatten.
Företagaren hävdade att de omtvistade pengarna är skattefria kostnader för företaget och ville inte betala mer skatt.
Företaget överklagade skattebeslutet till förvaltningsrätten, som gav Skatteverket rätt. Nu har även kammarrätten i Göteborg slagit fast att företagarens liv delvis finansierades med företagets pengar och ska beskattas för det.
Gå till toppen