Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fotbollen räddad – Viasats kanaler åter igång i Helsingborg

Under måndagseftermiddagen och -kvällen har det inte gått att se Viasat via ip-tv i Öresundskrafts stadsnät. Nu på förmiddagen löstes dock problemen.

Vid 16-tiden på måndagen försvann Viasats kanaler för många i Helsingborg. De drabbade har ip-tv via Öresundskrafts stadsnät.
– Det finns en störning, men det är oklart om felet ligger i stadsnätet eller hos Viasat, sa Göran Skoglund, pressansvarig på Öresundskraft, vid 16.30 tiden.
Enligt Göran Skoglund var prognosen att felet skulle vara avhjälpt till 18-tiden. Prognosen sköts dock fram. Öresundskraft skrev på måndagskvällen på sin sajt att felet väntas vara avhjälpt klockan 08.30 på tisdagen.
På tisdagsmorgonen sköts dock tidpunkten fram ytterligare. Då var tiden för ett fungerande Viasat satt till klockan 12 på tisdagen enligt Öresundskrafts hemsida. Då var det bara fyra timmar kvar till Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM som bland annat sänds just via Viasat.
Strax före elva kom dock beskedet att problemen är lösta och att Viasats kanaler nu åter fungerar som de ska i Öresundskrafts stadsnät.
Gå till toppen