Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dags för ännu en komisk sommar på The Tivoli

Kända proffshumorister och nya talanger ska locka till skratt under The Tivolis stand up-kvällar i sommar.
– Vi har ett vassare program än någonsin, säger Helsingborgskomikern Martin Svensson.

Överraskningar är kul, konstaterar programansvarig för sommarens stand up på The Tivoli. Den välkände Helsingborgskomikern Martin Svensson är helnöjd med årets line-up till den tionde humorsäsongen på utomhusscenen.
– Vi har ett vassare program än någonsin. Jag visade det för en kollega häromdagen. Han bara skrek rätt ut: "Shit, vilket program!" Det är häftigt, säger han.
Helsingborgskomikern Martin Svensson.Bild: Fotograf Niklas Lydeen
Men mer än så får vi inte lov att veta inför premiären. Den 4 juli klockan 19 drar skämten igång på utomhusscenen. Därefter följer ytterligare fyra onsdagskvällar med stand up.
Vanligtvis brukar The Tivoli tillkännage namn i klass med Robin Paulsson, Magnus Betnér, Khalid Geire, Anna Lena Bergelin och Elina Du Rietz. Vilka 23 underhållare som ska locka publiken till skratt under årets högsommar förblir en hemlighet.
– Den krassa verkligheten är att om vi vill affischera med namnen blir det tal om helt andra gager. Men jag tror inte det har någon större betydelse. Vi har en blandning av absoluta toppkomiker, semi-proffs och de mest spännande nya talangerna, säger han och avslöjar att flera av deltagarna har gästat The Tivoli i en eller annan bemärkelse under årens lopp.
Vilka 23 underhållare som ska locka publiken till skratt på The Tivoli under årets högsommar förblir en hemlighet.
– Många berättat att deras gig på The Tivoli ligger på topp-fem-listan över bästa gig. Stämningen och publiken är härlig. Jag ser själv fram emot att gå upp på scen och att vara konferencier några av kvällarna, säger Martin Svensson.
Under våren har han dammsugit ståupp-scenerna i södra Sverige på jakt efter okända ansikten och förvånas över den höga lägstanivån.
– Folk har höga ambitioner i dag. De nya är duktiga, har sett mycket stand up och är väldigt intresserade. De blir snabbt bra. Under premiärkvällen får vi höra en komiker som jag anser är en av de bättre i Sverige – men som ingen vet vem det är. Inte än.
Märks det av att det är valår?
– Inte vad jag har hört hittills. Men det är stor spridning i stilar nu. Komikerna vågar ta ut svängarna mer.
Vad är det senaste som du noterat?
– Man är mer personlig och har sin egen stil. Överlag vågar många vara väldigt vassa. Det har ju varit många diskussioner om det de senaste dagarna...
Läs också De som hetsade mot Mr Cool bar upp honom till Spotifylistans översta plats
Var drar du gränsen?
– Min åsikt är att vi kan inte begränsa yttrandefriheten. Det går inte att förbjuda, det är den grundinställningen som hela vårt samhälle bygger på. Men var och en får stå för vad de säger och diskussionen som följer.
Sommarens stand up-kvällar smygstartar med afterwork redan klockan 17 under onsdagen på The Tivolis veranda och kajkant. Den 90 minuter långa showen börjar klockan 19. Entré på 100 kronor betalas i dörren.
Samma upplägg gäller för den 11, 18 och 25 juli samt den 1 augusti.
Gå till toppen