Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter mord i Malmö – 19-årig man släppt

En 19-årig man som sedan i onsdags suttit häktad misstänkt för medhjälp till mord på en 24-årig man i Malmö har nu släppts. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
En 19-årig man som sedan i onsdags suttit häktad misstänkt för medhjälp till mord på en 24-årig man i Malmö har nu släppts, rapporterar Sydsvenskan. Mannen satt häktad på den lägre misstankegraden. Den 24-årige mannen sköts vid Lindängen i Malmö kvällen före midsommarafton.
– Min bedömning är att misstankarna inte har stärkts under den här tiden. Det är det som krävs för att jag ska kunna gå vidare på en ny häktningsförhandling. Då är det min skyldighet att häva häktningen, säger kammaråklagare Elena Severin till tidningen.
I måndags anhölls en person som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för medhjälp till mordet. Senast på torsdag ska kammaråklagaren ta ställning till huruvida personen ska begäras häktad.
Tre dagar före mordet i Lindängen blev tre män – 19, 27 och 29 år gamla – ihjälskjutna och ytterligare tre skottskadades utanför ett internetkafé på Drottninggatan i centrala Malmö.
Gå till toppen