Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Festivalgänget hoppas på många glada leenden även i år

För tjugotredje året i rad hålls Ekebofestivalen. Mellan den 5-7 juli kommer folk från olika delar av landet för att dansa, umgås och ha roligt.

Allt klart inför Ekebofestivalen. Bengt-Åke Johnsson Bert Lundqvist och Jonas LindströmBild: Niklas Gustavsson
Bengt-Åke Johansson är ansvarig för Ekebofestivalen. Festivalen fyller 23 i år, själv fyllde Bengt-Åke Johansson 50 för några veckor sedan.
– Det är så roligt att se resultatet efter allt jobb varje år. Frukten av arbetet. Människor som har roligt, berättar han.
Mycket har hänt under de 23 åren som gått. I början attraherade festivalen folk mellan 45-50 år, nu har intresset för att komma till Ekebo och dansa krupit ner i åldrarna. Det är numera snarare musik som är bra att dansa till och inte renodlat dansband. Det syns i festivalens line up.
Några saker är också nya för i år.
– I år har vi en ny entré, vi har nya betongsuggor för säkerheten och så har vi en ny scen, berättar Bengt-Åke Johansson.
Han berättar också att det råder eldningsförbud i år, på grund värmen och torkan. Det finns speciella anvisningar för alla campinggäster som man måste följa.
Några saker är också som vanligt. Lasse Stefanz och Arvingarna har varit med från start, de kommer till Ekebo även i år.
Jonas Lindström som har hand om personalen både före, under och efter festivalen, berättar att det totalt rör sig om 380-400 personer som jobbar med att få ihop allt. Då är även banden inräknade.
Förra året uppmärksammade tidningen att det varit en stor överrepresentation av manliga artister på festivalens scener. Endast två procent kvinnor.
– Vi har pratat om det och vi hade ju gärna sett att det fanns fler kvinnor. Men det finns inte så många kvinnor inom den här genren, menar Bengt-Åke Johansson.
I år har procenten eventuellt ökats något, då Mimi Werner kommer att vara gästartist till ett av banden.
Dagarna före står mycket redan färdigt. Några av sommarjobbarna syns bland tälten, de håller på med allt från att sätta upp skyltar till att fästa när på gallergrindar.
Allt klart inför Ekebofestivalen. Felix Höglund och Jesper SandströmBild: Niklas Gustavsson
– Jag har jobbat här i fyra år, säger Jesper Sandström.
För Felix som jobbar vid hans sida är det första året som sommaren tillbringas på festivalområdet.
– Jag är bara 17, så jag hade inte fått gå på festivalen. Men jag tror inte att jag hade gjort det ändå, det är skönt att ta det lugnt på helgen när man jobbar annars, säger han.
Allt klart inför Ekebofestivalen. Emilia Nilsson och Vilma HenryssonBild: Niklas Gustavsson
Emilia Nilsson och Vilma Henrysson jobbar också på festivalområdet.
– Vi känner varandra här, det är roligt. Och vi gör olika saker, säger Emilia Nilsson som jobbar på platsen för tredje året.
Allt klart inför Ekebofestivalen. Först ut på Campingen Peter Bjerlander.Bild: Niklas Gustavsson
Under tisdagseftermiddagen hade festivalens första besökare redan kommit. Peter Bjerlander var på plats för femtonde året i rad.
– Platserna här utmed min kallas för Lyckliga gatan. Jag står alltid med min buss här, säger han.
Det är bäst att komma till campingområdet tidigt med bussen så att den går att köra in. Resten av familjen kommer senare. Än så länge håller han och en av hundarna ställningarna på campingplatsen.
Ekebofestivalen 2018

Artisterna som kommer

Torsdagen den 5 juli

Matz Bladhs, Pex and The Boys, Drängarna, Björn Rosenström.

Fredagen den 6 juli

Donnez, Black Jack, Sannex, Casanovas, Skåningarna, Fernandoz, Chiquita, The Hub Caps, TT Grace, Pex and The Boys, Tomas och Tomaz, Moderna Tider.

Lördagen den 7 juli

Lasse Stefanz, Grönwalls, Arvingarna, Perikles, Engdahls, Jannez, Wizex, Danne Stråhed, Prebens Pågar, Playtones, The Fastbacks, Just Nu.

Gå till toppen