Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Ny dödsskjutning i Malmö

En 24-årig man har skjutits ihjäl och en man i 30-årsåldern har skottskadats allvarligt i stadsdelen Nydala i Malmö.

En 24-årig man sköts ihjäl och en man i 30-årsåldern skadades allvarligt i Malmö på tisdagseftermiddagen.Bild: Johan Nilsson/TT
– Mannen avled på platsen. Den skadade är förd till sjukhus i Malmö, och vi har spärrat av akuten för att personal och andra Malmöbor ska kunna känna sig trygga, säger Skånepolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.
Skottlossningen inträffade vid 15-tiden på tisdagen.
Hela Nydalaparken var fortfarande avspärrad på kvällen och brottsplatstekniker och vapenhundar fanns på plats. Polisen har gått upp i stabsläge och betraktar skottlossningen som en särskild händelse. Tillsammans med Malmö stad är polisen i området för trygghetsskapande åtgärder.
– Det finns en förskola i området där barn lekte. Personalen hörde smällarna, de gick inte att ta fel på. De tog in barnen, säger Ewa-Gun Westford.
TT: Finns det någon koppling till tidigare skottlossningar?
– Malmö är inte stort, det finns många löst sammansatta grupperingar. På något vis hör allt ihop, utan att hänga ihop. Skjutningarna är så många nu, det är en eskalering som är svår att förebygga. De här killarna är så kränkta sinsemellan, säger Westford.
Polisen arbetar nu med sökande efter gärningsmän, dörrknackning och insamling av vittnesuppgifter.
Under natten mot tisdagen skottskadades en man 20-årsåldern i samma område. Mannens skador är lindriga. Ingen misstänkt har gripits för den skjutningen.
Rättad: I en tidigare version av texten stavades Ewa-Gun Westfords namn fel.
Gå till toppen