Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ingela Stefansson, Socialdemokraterna Båstad

Hon vill lyfta kommunens kompetens. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Om jag bara får välja en sak är det kompetens. Vi har mycket pensionsavgångar de närmaste åren och att lyckas ersätta avgångarna med rätt kompetens är en utmaning. Det handlar om personal inom vård och skola, men också inom andra områden, som medarbetare till samhällsbyggnadsavdelningen. Även det privata näringslivet har behov av att rekrytera rätt kompetens för att kunna utveckla sina företag.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa är när man känner att man är med och bidrar till att göra det bättre för medborgarna. När beslut som man har varit med att driva igenom leder till att människor får det bättre känns det bra.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– För att jag har jobbat som barnskötare och inom äldreomsorgen i hela mitt liv och socialdemokraterna är det parti som bäst ser till dessa verksamheter. Partiet har byggt upp Sverige och gjort att många kan utbilda sig och ha det bra. Det är ett parti som står för allas lika värde och att alla ska få utvecklas utifrån sina förutsättningar.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är en fråga jag aldrig överhuvudtaget tänkt på. Det finns inga andra partier för mig. Socialdemokraterna är det självklara.

Snabba fakta om Ingela Stefansson

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Barnskötare
Född: Februari 1964
Gå till hd.se