Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gubbarna Wargo tillbaka i Landskrona

När Charlie Mårtensson flyttade med kärleken till Karlskrona tappade landets krona sitt enda herrlag inom handbollen. Men nu är tränaren tillbaka i hemstaden – och drar igång herrhandbollen igen.

Klassföreståndaren Charlie Mårtensson samlar åter herrarna i Gubbarna Wargo. Foto: Lill ErikssonBild: Lill Eriksson
Det är gummorna som har hållit liv i stans handboll på senare år. Gubbarna Wargos handbollsklubb förlorade sina gubbar inför säsongen 16/17.
– Vi spelade i division tre och höll bra klass, men det kom inte tillräckligt med folk till träningarna. Och det fanns inga killag underifrån, sådant kräver mycket ideellt arbete, säger tränaren Charlie Mårtensson, 28.
Han kämpade länge för klubbens herrlag, men flytten med dåvarande flickvännen till andra sidan landet lade laget på is. Nu har det tinat upp i vårens hetta. För ett halvår sedan tog kärleken slut och Charlie flyttade tillbaka från Karls- till Landskrona där han är född och uppvuxen.
– Jag ringde grabbarna och pratade med några på stan om att börja träna handboll igen. Jag har haft ett sug hela tiden och behöver träningen. Vi är ett gott gäng som har skitkul och snacket i omklädningsrummet är speciellt. Vi kompletterar varandra bra, alla har olika utbildningar, några har blivit föräldrar. Vi pratar om allt mellan himmel och jord.
De gamla lagkompisarna känner likadant så till säsongen efter sommaren är Landskronas herrar med i gamet igen.
– Vi spelar en match i veckan. Vi startar i division fyra, det kräver inte lika mycket. Det ska bli kul att träffa alla igen och spela handboll. Det är en sport där man kan ge varandra mycket stryk, utan så mycket gnäll.
Klubben har gett klartecken att ekonomin tillåter denna nysatsning. Det kostar alltid pengar att dra igång ny träning - hallhyror, laglicenser och domaravgifter med mera. Charlie vet ännu inte om han kommer att avlönas, vid sidan av sitt ordinarie jobb som klassföreståndare för en förstaklass på Alléskolan.
– Beräknad kostnad för att dra igång herrlaget ligger på cirka 30 000-40 000 kronor. Budgeten är inte fullt ut satt ännu, vi vet ännu inte faktiska kostnader för hallhyror. Ingen i herrlaget är avlönad, säger Rickard Lindén, kassör i GW Landskrona HK.
Han får svara istället för Anneli Modén, som av personliga skäl nyligen har lämnat över ordförandeklubban till Alexia Lauridsen.
Hur är formen i herrlaget?
– Vi ska ses redan i sommar utan boll och träna löpning, fortsätter Charlie. Alla har spelat hela livet, tekniken sitter, det är mest konditionen vi behöver träna.
Hur bra kan ni bli?
– Jag spelar för motions skull, men självklart spelar man för att vinna alla matcher.
Gå till toppen