Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Idrottspubliken trivs på Gröningen

Bland cyklar, mini-motocrossande barn och solbadande människor avgjordes SM i skateboardslalom.

Från rampen startar de tävlande och i skateboardslalom och åker nerför mot konerna.Bild: Tom Wall
Under onsdagen hade ganska många samlats vid de olika aktiviteterna på Gröningen, där många av SM-veckans grenar hålls. Likväl sol som aktiviteter lockade.
Trots blåsigt väder har ändå några som vill få värme från solen tagit sig till den gula gräsmattan på Gröningen. Musik dånar ut från några av tälten. Utmed områdets ena kant har en ramp monterats upp och koner i olika färg och av liten storlek placerats ut.
– Man ska köra mellan konerna. Nio rivna koner är okej, sedan åker man ut. De åtta bästa går till final, berättar Peter Freme som står intill banan och tidigare ägnat sig åt sporten. Just i dag är han speaker.
Peter Freme har tidigare tävlat i skateboardslalom.Bild: Tom Wall
Det charmiga med skateboardslalom menar Peter Freme är att den är så publikvänlig.
– Det är en väldigt liten sport, men Sverige har några av de bästa åkarna, säger han.
Inför nästa åkning står de tävlande uppe på den ganska höga rampen, det är två banor som används samtidigt – en röd och en vit. De tävlande åker varsin omgång i vardera bana och sedan slås tiderna från de två åkningarna ihop till ett resultat.
Efter fyra distinkta pip far åkarna ner för rampen. Fort går det och väl nere börjar själva slalometappen.
Therese Redman har kommit från Stockholm för att tävla under SM-veckan.Bild: Tom Wall
– Det är roligt. En utmaning och samtidigt en stor gemenskap inom sporten, berättar Therese Redman, som åkt från Stockholm för att tävla i Helsingborg.
Förra helgen var hon i Tjeckien och tävlade. Det är nu fyra år sedan som hon började tävla i skateboardslalom. Före 2013 hade hon aldrig stått på en bräda förut.
– Det var tack vare sambon som jag började, berättar hon.
EM i London var första tävlingen hon gav sig ut på. Samma år som hon ställde sig på brädan, 2013.
– Fast det var mest för att testa, säger hon.
Therese Redman gör sista åket för dagen i omgången där finalisterna ska tas ut. Bland alla åkare är hon en av de två kvinnliga.
Folk som står runt banan –även andra tävlande– hejar på. Och så tjuter de fyra signalerna och Therese Redman åker ner för rampen.
Konerna är i två olika färger och har ett avstånd på ungefär 5,5 fot emellan.Bild: Tom Wall
Skateboardslalom på Gröningen.Bild: Tom Wall
Gå till toppen