Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Man åtalas efter biljakt på E6 – sa att han hade bråttom till sin gravida fru

Efter att ha kört ifrån polisen i 180 kilometer i timmen på motorvägen utanför Landskrona ställs en man inför rätta för grov vårdslöshet i trafik.

I början av april fick en polispatrull syn på en personbil som stod stilla vid vägkanten på E6:an mellan Helsingborg och Landskrona. Eftersom det är förbjudet att stanna på motorvägen, satte patrullen igång sina blåljus och saktade in för att kunna stanna bakom den stillastående bilen.
En slagning på registreringsnumret visade att bilen var avställd och att dess ägare var känd av polisen sedan tidigare.
Men innan patrullen hann fram rivstartade bilen och körde därifrån i hög hastighet. Poliserna tog upp jakten, men föraren visade inga tecken på att vilja stanna. Färden gick i 180 kilometer i timmen och bilen vinglade över körfälten.
En lastbilschaufför fick ställa sig på bromsen för att undvika kollision när personbilen körde upp precis framför. Två andra lastbilar pressades åt sidan i vardera körfält när föraren gjorde en omkörning mellan dem.
I höjd med Landskrona södra fick polisen slutligen stopp på bilen med hjälp av spikmatta. Bakom ratten satt en man i 20-årsåldern som inte bara saknade körkort, utan också var påverkad av cannabis. Han greps på plats och bilen bärgades.
Mannen, som är hemmahörande i Örkelljunga, åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Han erkänner grov olovlig körning, men nekar till övriga brott.
I förhör med polisen har han berättat att han tidigare under kvällen fått ett samtal från sin gravida fru som hade bett honom komma så fort som möjligt. Hon befann sig hos en vän i Helsingborg och hade börjat blöda kraftigt. Mannen lånade då en bil av en bekant för att ta sig dit.
Han har förklarat att han var panikslagen och att han stannat till på motorvägen för att ställa gps:en. När han sett polisens blåljus hade han först inte förstått att de avsåg honom och kört vidare eftersom han hade bråttom till sin fru.
Gå till toppen