Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Viktig pusselbit på plats i ÖVK-bygget

Lagets store poängmaskin är klar för spel i Örkelljunga även nästa säsong.

Tomas Vilimas har varit en av Örkelljungas allra bästa och viktigaste spelare under många år och nu är det klart att han stannar i klubben.
Det har varit väldigt tyst kring Örkelljunga efter vårens SM-brons, men nu börjar det hända saker. Under onsdagen blev det helt klart att Tomas Vilimas, en av elitseriens allra effektivaste anfallare, stannar i klubben.
– Tomas är en av våra allra viktigaste spelare, en stomme i i laget helt enkelt. Så det känns väldigt bra att han vill vara med på vår framtida resa. Det sänder en signal om att vi har en bra satsning på gång, säger sportchefen Robin Andersson efter nyckelspelarens nya kontrakt.
Tomas Vilimas har meriter från Litauens landslag, men han värvades till ÖVK från Vingåker för fem år sedan, sommaren 2013. Under alla sina säsonger i Sverige har Vilimas levererat på en hög nivå, han har gång på gång rankats som seriens allra bästa högerspiker och nu inleder den rutinerade 29-åringen snart sin sjätte säsong i nordvästra Skåne.
– Han har varit med länge, så han vet hur klubben fungerar och hur vi resonerar inför framtiden. Därför är det extra skönt att vi får behålla honom, som en vägvisare för alla andra.
Vi har tidigare berättat om att Patrik Ödvall och Emil Carlsson bestämt sig för att trappa ner sin satsning – åtminstone för tillfället – men annars har det i första hand fokuserats på att hitta en ersätta för mångårige tränaren Jonas Svantesson.
– Där har vi kommit en bra bit och jag hoppas att vi ska ha allt på plats inom några dagar. Det handlar om en lösning som ser väldigt intressant ut, både på kort och på lång sikt.
Samtidigt fortsätter arbetet med att sy ihop spelartruppen och Robin Andersson hoppas att stora delar av fjolårstruppen ska köra vidare. Där kan vi för övrigt notera att Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot fortsätter att prestera i sitt beachspel och nyligen vann ÖVK-duon en internationell Nevza-turnering i Norge, i Oddanesand. Lundgren/Tegenrot var seedade på plats 15, men vann alla sina sex matcher och tog därmed hem en historisk svensk volleybollseger på den här nivån.
– Det är fantastiskt bra gjort och jag hoppas förstås att vi ska få nytta av både Peter och Jakob även nästa säsong, kommenterar Robin Andersson.

Tomas Vilimas

Ålder: 29 år, född den 19 maj 1989.
Längd: 193 cm.
Position: Högerspiker.
Tidigare klubbar: Flamingo Volley, Vilnius, Litauen, Vingåker.
Statistik 2017/18: 490 poäng på 27 matcher, vann elitseriens poängliga.
Aktuellt: Klar för sin sjätte säsong i Örkelljunga.
Gå till toppen